Deelnemers en adviesbureau challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ bekend

Er zijn 10 projecten uitgekozen die mogen deelnemen aan de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’. Daarnaast is Vilans als adviesbureau geselecteerd dat de 10 geselecteerde projecten gaat begeleiden. Met deze challenge wil Zorgverzekeraars Nederland (ZN) de structurele inzet van bestaande en reeds in de praktijk gebruikte technologie in verpleeghuizen vergroten en stimuleren. 

Een vakkundige jury heeft alle 30 aanmeldingen voor de challenge gelezen en beoordeeld. Uiteindelijk hebben zij 10 projecten gehonoreerd voor deelname aan de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’.
De verpleeghuizen waar deze projecten plaatsvinden zullen het komende jaar aan de slag gaan om met succes hun technologische innovatie te implementeren of op te schalen.

Dit gaan zij doen onder begeleiding van Vilans. ZN en Vilans hebben vorige week overeenstemming bereikt over het begeleiden van de 10 verpleeghuizen. Daarnaast zal de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ gebruik gaan maken van de kennisinfrastructuur van Vilans om alle kennis die opgedaan wordt binnen de challenge te verspreiden binnen de verpleeghuissector.

Kijk hier voor uitleg over de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’.