Jurylid: Margo Weerts – deskundige cliëntenperspectief

Lange tijd heb ik gewerkt als directeur van verschillende patiëntenorganisaties. Sinds enkele jaren ben ik werkzaam als zelfstandig adviseur en procesbegeleider in de zorg.

 

Kwaliteit van zorg en innovatie zijn daarbij speerpunten, het patiëntenperspectief is leidend in al mijn activiteiten. Daarnaast heb ik eveneens toezichthoudende ervaring.
Mijn drijfveer is om met organisaties, medewerkers en stakeholders verschil te maken als het gaat om gezondheid en kwaliteit van leven. Daarbij staan voor mij steeds het versterken van de eigen regie en het eigen handelingsperspectief van de patiënt centraal. Hoe kunnen mensen ondanks hun ziekte of aandoening het leven leiden dat bij hen past? Zorgtechnologie kan hier een hele grote bijdrage aan leveren. Ik kan niet wachten om kennis te nemen van veel mooie en inspirerende plannen binnen de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ en hoop op veel aanmeldingen!