Tip van winnaar Evean: Als je kunt laten zien dat de innovatie goed is voor de bewoners, wil iedereen meedoen

Evean was vorig jaar winnaar van de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’. Zij implementeerden op succesvolle wijze slim incontinentiemateriaal in hun organisatie. Zij delen graag hun ervaringen en hebben een paar tips voor nieuwe deelnemers aan de challenge.

De implementatie van het slimme incontinentiemateriaal heeft Evean niet alleen de winst van de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ 2018-2019 opgeleverd, maar had bovenal een positieve impact op de kwaliteit van leven van de cliënt. Zo zijn er bij de cliënt minder onnodige verschoningen nodig, wat leidt tot minder belasting voor de cliënt en betere individuele en persoonsgerichte zorg.Zorgprofessionals hebben veel geleerd van deelname aan de challenge. De challenge heeft bewustwording gecreëerd van de werkprocessen en inzicht gegeven in de teamrollen binnen de afdeling. Ook de invloed van eigen normen en waarden op de zorgverlening werd duidelijk tijdens het implementatieproces.

Tips van Evean
Het advies van Evean voor nieuwe deelnemers: start  een innovatie van onderop, dus bottom-up. Iedereen wil het beste voor de bewoners. Als je kunt laten zien dat de innovatie goed is voor de bewoners, wil iedereen meedoen. Verder heeft Evean een tip voor nieuwe deelnemers: sta open voor meningen van anderen.

Wil je ook een technologische innovatie implementeren of opschalen binnen jouw organisatie? Schrijf je dan hier in voor de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’. Aanmelden kan t/m 17 november 2019.