Verpleeghuizen hebben veel belangstelling voor de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is blij met de grote belangstelling van verpleeghuizen voor de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’. Er zijn maar liefst 30 aanmeldingen van verpleeghuizen ontvangen die allemaal een technologische innovatie willen implementeren of opschalen. De aanmelding voor de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ is inmiddels gesloten.

Al deze aanmeldingen worden de komende tijd goed gelezen en beoordeeld door de vakkundige jury. Uiterlijk 9 december 2019 krijgen alle verpleeghuizen uitsluitsel over deelname aan de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’.

Wat is de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’?
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft op 5 september 2019 de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ gelanceerd. Met deze challenge wil ZN de structurele inzet van bestaande en reeds in de praktijk gebruikte technologie (bijv. domotica, eHealth, wearables, telemonitoring) vergroten en stimuleren.

Uit alle aanmeldingen in deze challenge worden tien genomineerden gekozen door de jury. Deze verpleeghuizen zullen in totaal 60 dagen begeleiding ontvangen bij de implementatie of opschaling van de technologie in hun verpleeghuis. De begeleiding wordt geboden door een adviesbureau dat gespecialiseerd is in verandermanagement in de zorg. De tien genomineerden maken daarnaast kans op de titel Zorgvernieuwer 2021. Deze titel gaat naar twee verpleeghuizen. Eén verpleeghuis krijgt de titel voor het meest succesvol afronden van een nieuwe technologische implementatie. Een ander verpleeghuis voor het meest succesvol opschalen van de technologie.